Search Suggestions
      Search Suggestions

          Ивайло Демерджиев: От списъка „Магнитски“ в България аз не виждам особен ефект

          „Три години и половина Васил Божков трърди, това което е твърдял и преди.Разпитите му ще доведат до разпити на Горанов, Севда Арнаудова и на Борисов.“ Това заяви в ефира на bTV Ивайло Демерджиев, председател на Висшия адвокатски съвет. 

          „Дали се е върнал доброволно или не – в контекста на случая няма никакво значение. Струва ми се, че приоритетни ще са мащабните дела“, категоричен е Демерджиев. 

          „Вероятно има съмнения за нарушаване на неприкосновеността на Васил Божков и затова има държавна охрана“, отбеляза Дерменджиев. Той посочи, че тя е получена след преценка на прокуратурата.

          Според него е било „пропуск“ Божков да не бъде разпитан онлайн. Особено, че това бе по времената на ковид, когато подобни практики бяха чести, поясни още Дерменджиев. И обясни, че вероятно след разпитите на Божков за повторни показания ще бъдат извикани и Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

          Дерменджиев обясни, че за процеса няма значение дали Божков се е прибрал доброволно или е екстрадиран. Според него обаче изглежда сякаш прибирането е било доброволно.

          „От списъка „Магнитски“ в България аз не виждам особен ефект“, заяви той. 

          Адвокатът говори и за временно изпълняващия длъжността главен прокурор Борислав Сарафов като напомни, че той беше част от екипа на Иван Гешев, който тръгна да променя Конституцията.
           

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          Search Suggestions
              Search Suggestions