понеделник, 23.09.24
13.8 C
София
19 C
Пловдив
18 C
Варна
Search Suggestions

      Евелина Славкова: Ваня Григорова открадна избиратели от ПП-ДБ

      Васил Терзиев и Антон Хекимян не успяха да мобилизират изцяло твърдото партийно ядро. Това коментира пред Нова Евелина Славкова от социологическа агенция „Тренд“. Тя цитира данни, според които около 82% от гласувалите за ГЕРБ в София през април са гласували за Антон Хекимян вчера.

      85% пък от гласувалите за „Продължаваме промяната – Демократична България“ през април, сега са подкрепили Васил Терзиев.

      При Ваня Григорова прави впечатление, че успява да открадне гласоподаватели от ПП-ДБ, каза Славкова.

       

      Първан Симеонов от „Галъп“ коментира, че ГЕРБ са очаквали да изгубят София и са искали загубата да не е с толкова политическа кандидатура. В страната има желание за освежаване, появяват се нови лица, коментира Симеонов.

      Според Славкова няма голямо революционно настроение в страната и ГЕРБ остават приблизително стабилни след първия тур. Тя каза още, че отпадането в последния момент на машинното гласуване е мобилизирало електората на ПП-ДБ.

      Според Първан Симеонов Ваня Григорова има шанс на балотажа в София, като направи аналог с предишните избори в столицата, когато на втори тур се изправиха Йорданка Фандъкова и Мая Манолова.
       
      Снимка: БГНЕС

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ