сряда, 02.10.24
9.8 C
София
17 C
Пловдив
15.3 C
Варна
Search Suggestions

      Половината българи не вярват в доброто лечение без връзки, пари или в малък град

      Половината българи не вярват, че могат да получат добро здравно обслужване без връзки в лекарските среди. А тенденцията за недоверие се запазва устойчиво през последните четири години. Това сочат данни от представително проучване, проведено от Националния център за парламентарни изследвания, пише „24 часа“.

      44,8% от участвалите в проучването отговарят отрицателно на въпроса “Възможно ли е да получиш добро здравно обслужване у нас, ако нямаш връзки с лекари”.

      49,6% пък не вярват, че е възможно да получиш качествено здравеопазване в малък град.  А 60,3% са убедени, че е невъзможно, ако не си платиш услугата.

      Проучването на тема общественото мнение по актуални проблеми в сферата на здравеопазването е проведено в периода 15-28 септември 2023 г. по метода на полустандартизираното интервю сред над 1000 пълнолетни българи от цялата страна.

      Най-големи критики здравната система отнася по отношение на достъпа до специалисти в малките и отдалечени населени места, бързината на спешната помощ и контрола над здравните заведения.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ