петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Горивото на болницата Ал Кудс в Газа ще свърши през следващите 48 часа

      Горивото на болницата Ал Кудс в Газа ще свърши в рамките на следващите 48 часа, оставяйки цялото животоспасяващо оборудване, неонаталните инкубатори и интензивните отделения извън строя, предупреди палестинският Червен полумесец в понеделник, предава Аларабия.

      „Ситуацията е критична и чувствителна към времето“, каза хуманитарната организация в спешен призив към международните здравни и хуманитарни организации.

      „Това (бел.ред. обстрелът) доведе до най-малко 60 наранявания сред болничния персонал, пациенти и разселени лица, както и значителни щети на сградата на болницата, линейките и превозните средства за помощ“, се казва още в изявлението на Червения полумесец.

      Правителството на Газа, управлявано от Хамас, заяви в неделя, че израелската армия е извършила „интензивни бомбардировки“ около няколко болници в северната част на ивицата, малко след прекъсването на телекомуникациите.

      Медицинският комплекс Насър в Газа, който има четири болници, претърпя непреки и преки удари от израелски ракети.

      Най-малко осем палестинци са били убити при атаките и десетки ранени, според палестинското министерство на здравеопазването.

      Повече от 16 от 35-те болници в Газа не работят, а 51 от 72 клиники за първично здравеопазване в обсадения анклав са затворени напълно.

      Снимка: БГНЕС

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ