петък, 27.09.24
25.8 C
София
28 C
Пловдив
24.1 C
Варна
Search Suggestions

      АТЕНТАТ: Кърваво нападение в Израел, сред пострадалите и деца (ВИДЕО)

      Мъж нападна минувачи в израелския град Раанана, на 19 километра от Тел Авив. Според Спешна помощ той е намушкал няколко пъти първата си жертва и е откраднал колата й, а след това е извършил няколко последователни нападения над пешеходци. Според друга версия нападателите са били двама, те са извършили две отделни атаки на различни места.
      Собственикът на колата е починал. Най-малко 17 души са ранени. Сред пострадалите има и деца.
      Нападателят е задържан. Полицията съобщи, че той е 44-годишен палестинец от град Хеброн на Западния бряг, който работи нелегално в Израел. Задържан е и негов роднина, който е заподозрян в съпричастност. Службите за сигурност разследват дали нападението има политически мотив.
      Разузнавателните служби не изключват нападателят да е имал и други съучастници. Кметът на Раанана нареди затварянето на училищата и призова гражданите да не пускат деца на улицата, докато ситуацията не се изясни.
       По-рано израелският министър на отбраната Йоав Галант заяви, че радикалното палестинско движение „Хамас“ иска да пренесе войната от ивицата Газа на Западния бряг на река Йордан. 
      „Целта на „Хамас“ е да подпали Юдея и Самария и, ако е възможно, Храмовия хълм в Йерусалим“, заяви Галант вчера на среща с военни командири от окупирания от Израел Западен бряг.
       „Хамас“ излъчи видеозапис, на който трима израелски заложници, държани от радикалното движение, призовават своето правителство да спре настъплението срещу контролираната от ислямистката групировка ивица Газа, за да бъдат освободени, предаде Ройтерс, отбелязвайки, че това се случва в стотния ден от войната, започнала на 7 октомври. В същото време Цивилни от Газа призоваха Израел да свали „Хамас“ от власт.                   

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ