понеделник, 30.09.24
10.8 C
София
15 C
Пловдив
12.7 C
Варна
Search Suggestions

      Бащата на малтретираното 5-годишно дете: Искам да го взема при себе си в Германия, но не ми дават

      Окръжният съд в Пловдив остави в ареста Петър Чернев, обвинен в системно малтретиране на 5-годишния син на своята приятелка. 35-годишният мъж е задържан от края на миналата седмица заради упражнено върху детето брутално насилие, но днес поиска по-лека мярка за неотклонение. Майката на детето Стела Алексиева, която в петък бе пусната от ареста с подписка, днес също дойде в съда, защото прокуратурата протестира нейното освобождаване.

      Днес и майката на малтретираното 5-годишно дете, и нейният приятел се сдобиха с нови обвинения – Според прокуратурата Стела Алексиева не се е притекла на помощ на сина си, когато той е имал нужда.

      Петър Чернев пък вече ще отговаря и за притежание на наркотици и закани за убийство. Те са били отправени във видеоклипове, в които Петър е снимал как малтретира детето. Там заплашва биологичния баща на момченцето и намеква за сексуални посегателства, които е готов да извърши с него и с майка му.

      След разпити с бившата съпруга на обвиняемия Петър Чернев, стана ясно, че той взима наркотици. В тази насока свидетелства е дала и майката на малтретираното дете – обвиняемата Стела Алексиева.

      Според характеристичните данни Чернев е склонен към агресия срещу жените , с които съжителства. Изглежда майката на малтретираното дете ще поддържа защитна теза, че и тя самата е била обект на агресия от страна на Чернев. Днес в залата стана ясно, че двамата се обвиняват взаимно за нанесената върху момченцето телесна повреда, за която още се чака медицинско заключение от какъв тип е.

      В съда днес не присъстваше биологичният баща на детето, който е в процес на развод с майката, но спешно се завърна от Германия след случая на насилие. Мъжът е в болницата, където се провежда лечението на малкото момче и коментира по телефона за телевизия. 

      Бащата заяви, че Адриан в момента се подобрява и, че ще има още една интервенция, която трябва да премине и би трябвало да бъде изписан другата седмица. Мъжът заяви, че детето почва вече активно да си играе, става все по позитивен, но нещата изискват време, като заяви, че може да вижда сина си според социалните грижи.

      Бащата сподели, че не може да остава в стаята без техния служител да е там и в момента се опитва да си взема правата над детето и да мога да го вземе с него в Германия.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ