събота, 21.09.24
20.8 C
София
23 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      Ако не са разбрали, ще го разберат – Трактори блокират Франция, Белгия, Испания, Италия и Гърция

      Фермери блокираха с трактори магистрала в Жосини, близо до Париж. 

      „Ако не са разбрали, сега ще го разберат. Но съжалявам, че се стигна дотук, че трябва да блокираме държавата, за да ни чуят“, каза един от протестиращите.
       „Залогът тук и това, което бих искал да видя, е да направят нещо в Брюксел, защото виждаме, че в Германия има недоволство, италианците също не са доволни, а и белгийците изкараха тракторите ”, добави друг фермер. „Време е да осъзнаем, че трябва да се направи нещо“, заключи той. 
      Кадри показват протестен конвой, който се движи по магистрала А4 със знаци, прикрепени към превозните средства като „Да спасим селското стопанство“ и „Искам да живея от работата си“ и др.
       Местните жители проявиха разбиране към каузата на протестиращите. 
      „Да, има последствия за транспорта и трафика, но трябва да сме снизходителни, дори повече от снизходителни, трябва да се отнасяме с разбиране към движението и блокадата“, каза местна жена. 
      „Подкрепям френските фермери, въпреки че ни създават проблеми с трафика. Но съм съгласен с тях“, добави друг местен жител. Тракторни протести и блокади на главни магистрали се наблюдават в цяла Европа през последните месеци, като хиляди фермери участват в Германия, Франция, Белгия, Испания, Италия и Гърция, наред с други страни. Централните проблеми включват високите производствени разходи, повишаването на данъците, бюрокрацията, разходите за гориво, зелените разпоредби в целия ЕС и евтиния внос. 

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ