понеделник, 23.09.24
13.8 C
София
19 C
Пловдив
18 C
Варна
Search Suggestions

      Корнелия Нинова: Главчев да подаде оставка в Сметната палата и после пак да си го избдерат

      „Няма да подкрепим нито един от предложените текствое – нито внесените от комисията, нито тези на ИТН. Прави се опит грешката да се по прави с нови грешки. Трупането им руши държавността, посяга се на мандатността, прави се опит да се замажат гафовете. Това, което се случва днес и в бъдеще ще е в резултат на действията ви“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентюарната трибуна по време на дебатите преди гласуването на второ четене на промени в Закона за БНБ. 

      Промените предвиждат при назначаване за служебен премиер управителят или подуправителите на банката, омбудсманът или заместникът му, председателят и заместник-председателя на Сметната палата, да могат да използват неплатен отпуск от досегашната си длъжност. 

      „С  поправките се дава ярък пример какво е конфликт на интереси. Димитър Главчев премиер, а след това се връща в Сметната палата, където ще трябва да проверява себе си и министрите си, дали са нарушавали закона и или са крали. Вие заложихте корупцията в закона, а сега и конфликта на интереси. Следващата ви стъпшка ще е да промените Закона за конфликт на интереси, за да замажегте гафа си. Правите стратесгически грешки. Нека Дѝимитър Главчев да подаде оставка (като председател на Сметната палата – б. на ред.) и си го изберете наново. Не се прави така – за 15 минути сьда се нанася удар върху парламентаризма в зала“, предложи лидерът на БСП. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ