Search Suggestions
      четвъртък, 24.10.24
      Search Suggestions

          ЖЕСТОКОСТ: Мъж преби кучето си, има съмнение и за сексуално насилие над него

          Мъж от Пловдив преби жестоко своя питбул. Това се случило на метри от Френската гимназия в града, а учениците веднага са сигнализирали полицията, но твърдят, че техен патрул се е отзовал твърде късно.

          „На 9 април около 8 ч. видях куче във видимо безпомощно състояние – куцаше, трепереше, имаше кръв и следи от порязване“, разказа в ефира на Нова ученикът Румен Лазаров.

          „На отсрещния тротоар стоеше мъж, който извика животното. Попитах го дали е негово и защо е в това състояние. Казах му, че ще извикам полиция. Подадох сигнал, но униформени дойдоха след 2 часа, когато мъжът вече си беше тръгнал“, поясни Иван Вангов.

          На място пристига и преподавателят по физическо възпитание Стоян Божков.

          „Полицията дойде със закъснение, взеха данните на децата и сигнализираха районното управление. След множество позвънявания на съседи разбрахме, че той явно работи в автомивка. Патрул отиде да го търси, но не го намери“, коментира мъжът.

          Според местни жители мъжът малтретира кучето от години. Твърди се, че животното е насилвано и сексуално. Много от съседите му се страхуват, тъй като е агресивен.

          Благодарение на учениците четириногото е спасено. В момента се лекува в клиника, като от училището са започнали кампания за набиране на средства за лечението му.

          От полицията в Пловдив съобщиха, че сигналът е подаден на тел 112 в 8,25 ч, 20 минути по-късно техен автопатрул се е отзовал, а в 9,10 ч е постъпил втори сигнал. Оттам допълват, че мъжът е наркозависим, криминално проявен и има психични проблеми. Не е задържан за последния побой над животното, съставен му е акт.

          Снимка: БГНЕС

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions