неделя, 22.09.24
13.8 C
София
19 C
Пловдив
18 C
Варна
Search Suggestions

      Хамас: Израел иска да саботира преговорите за примирие с действията си в Рафах

      Официален представител на Хамас обвини Израел, че извършва военни действия в Рафах, за да блокира преговорите за постигане на примирие, предаде АФП.

      Израел не се съобрази с международните възражения и изпрати танкове в Рафах, който е пренаселен с палестински цивилни, укриващи се близо до египетската граница.

      На 7 май израелската армия (ЦАХАЛ) завзе пропускателен пункт, който е основният канал за доставка на помощи в обсадената територия.

      Военните операции на Израел в Рафах и граничния пункт „целят да възпрепятстват усилията на посредниците“, заяви Еззат ал-Ришк.

      Въпреки това Хамас все още е решен да „приеме предложението (за прекратяване на огъня), представено от посредниците“, каза той.

      Делегация на Хамас, изпратена на преговорите в Кайро, е отпътувала и се връща в катарската столица Доха.

      Египет, Катар и Съединените щати от месеци се опитват да посредничат за постигане на споразумение между Израел и Хамас.

      Разговорите с участието на делегации на Катар, САЩ и Хамас, целящи да затвърдят отдавна спряното споразумение за прекратяване на огъня, ще продължат и днес в Кайро. „Ислямски джихад“, който се сражава заедно с Хамас, и марксисткият Народен фронт за освобождение на Палестина също участват и „са отворени“ за постигане на споразумение, съобщи “Ал-Кахера Нюз“. /БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ