петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
20.3 C
Варна
Search Suggestions

      Калин Стоянов отличи преподаватели и изявени културни дейци

      Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов награди преподаватели и изявени културни дейци за приноса им в обучението по национална сигурност и опазването на българката идентичност, предаде репортер на БГНЕС.

      Събитието започна с изпълнение на студенти от Националната музикална академия „Панчо Владигеров“.

      Церемонията се състоя в сградата на Министерството на вътрешните работи (МВР) в навечерието на 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

      Сред отличните с грамота и Плакет на МВР са доц. д-р Станимир Илиев от Академията на МВР, проф. дн Климент Найденов от СУ „Св. Климент Охридски“, доц. д-р Цвета Маркова от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, доц. д-р Ралица Йотова от УНИБИТ, доц. д-р Николай Попов от ЮЗУ „Неофит Рилски“, доц. д-р Лъчезар Георгиев от БАН и преподавателят и диригент доц. д-р Ваня Монева от Националната музикална академия „Панчо Владигеров“.

      Гл. ас. д-р Атанас Димитров взе наградата от името на доц. д-р Светослав Спасов от УНСС, който е в чужбина.

      Отличен е и диригентът на представителния оркестър на Академията на МВР маестро Александър Иванов, който обаче не присъства на събитието.

      Министър Калин Стоянов изказа своята признателност към представителите на академичната и културната общност, като подчерта, че зоброто образованието е важна крачка към успешното бъдеще и призова да пазим словото. /БГНЕС

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ