неделя, 22.09.24
7.8 C
София
15 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      По искане на Антикорупционната комисия: Спряха търг за самолета на Божков

      Две съдебни инстанции спряха търг за продажбата на самолета на Васил Божков по искане на антикорупционната комисия. Мотивът – ако самолетът бъде продаден, той нямало да може да бъде иззет в полза на държавата, ако някой ден се докаже, че е придобит със средства от престъпление.

      Междувременно машината се амортизира, цената й пада и освен това се трупат куп лихви и задължения, които, ако обвиненията срещу Божков не бъдат доказани в съда, може да се окаже, че ще трябва да бъдат платени от данъкоплатците. Той и адвокатите му коментираха казуса и твърдят, че със спирането на търга имуществото се уврежда, без значение дали на финала на съдебната сага ще се окаже отнето в полза на държавата, или върнато като законна собственост на Божков.

      „Дали тези пари ще бъдат мои, като се продаде самолетът, или на държавата, няма никакво значение. С действията си КОНПИ и Антон Славчев увреждат собствеността. Когато голямото дело на Антикорупционната комисия приключи, ако изобщо приключи, самолетът ще може да бъде продаден само като скрап“, коментира Васил Божков пред „Дневник“. В момента двигателите на самолета били свалени, за да се консервират, а летателната машина чака развръзка по казуса на паркинг в Германия.

      Антикорупционната комисия обяви през февруари 2021 г., че налага запори на имущество на Васил Божков, като активите са на обща стойност 406 547 219 лв. и включват апартаменти в София и Балчик, къща в Гърция и недвижими имоти в Париж. Освен това комисията тогава поиска отнемане на яхта за 1 100 000 лв. и самолет Bombardier с пазарна стойност 34 000 000 лв.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ