събота, 21.09.24
7.8 C
София
18 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      Чобанов за Сребреница: Главчев лъже

      Главчев лъже. Този документ не е чернова. Това заяви разследващият журналист от БЪРД.БГ Атанас Чобанов във ефира на “Евроком“ по повод изтеклите данни, в които се твърди, че служебният министър-председател е поискал смяна на позицията на България по отношение на резолюцията на ООН за определяне на 11 юли за световен ден в памет на жертвите на геноцида в Сребреница.

      „Той е подписан не само от него, а и от главният секретар на външните работи. Има си номер тази грама. Следващ номер на грама към Ню Йорк няма. Това го знаем, защото отговорът на Лъчезара Стоева идва на следващия ден. Ако има някакво устно разпореждане защо тя на 4 страници отговаря защо не е изпълнила разпореждането? Елементарни неща“, добави още той.

      По думите му рано или късно истината ще лъсне.

      „Беше направен опит тя да бъде изяснена в НС, но кой провали заседанието? Първо то беше свикано от Росица Кирова в невъзможно време. Второ ГЕРБ не се явиха, както и ДПС. Ясно е каква коалиция се оформя срещу истината и кого брани тя“, уточни Чобанов.

      „Вучич го каза ясно, че България е има ангажимент, но не го е спазила. Явно е получил гаранции. Скандал има“, категоричен е той.

      „Пеевски мълчи по случая, защото ГЕРБ и ДПС са едно и в критични моменти се подкрепят. Не само мълчи, а и бойкотираха заседанието на парламента“, подчерта разследващият журналист. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ