понеделник, 16.09.24
14.8 C
София
18 C
Пловдив
16.6 C
Варна
Search Suggestions

      Принц Хари може да обжалва съдебно решение за личната си сигурност

      Принц Хари, херцогът на Съсекс, ще може да обжалва решение на Върховния съд, което отхвърли по-рано неговото обжалване на понижаването на нивото на личната му сигурност, когато посещава Обединеното кралство. 

      Принц Хари за първи път предприе съдебни действия срещу Министерството на вътрешните работи през 2020 година заради решение, че трябва да получи различна степен на защита, финансирана от данъкоплатците, след като той и съпругата му Меган се оттеглиха от монархическите си повинности. 

      През февруари Върховният съд постанови, че решението е законосъобразно и отхвърли делото на Хари, преди през април да му откаже разрешение да оспори това решение пред по-висш съд. Но Апелативният съд постанови снощи, че ще разгледа оспорването след като адвокатите на Хари директно го внесоха в съда. 

      Подобно на други висши членове на кралското семейство, принц Хари и Меган получиха обществено финансирана охрана, преди да се оттеглят от кралските си задължения и да се преместят да живеят в американския щат Калифорния. Неговото дело срещу правителството е само едно от поредицата правни битки, които принцът е завел в съда, включително нашумелите дела срещу части от британската преса.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ