понеделник, 16.09.24
14.8 C
София
18 C
Пловдив
16.6 C
Варна
Search Suggestions

      Съветът на Европа: Германия трябва да затегне мерките срещу трафика на хора

      Експерти от Съвета на Европа призовават Берлин да засили мерките срещу човешкия трафик. 

      Германските власти трябва да наказват трафикантите на хора по-ефективно и да предоставят на жертвите по-голяма подкрепа и по-големи обезщетения, пише се в доклад на Съвета на Европа.

      Сферата на проституцията е най-засегната от трафика на хора, въпреки че броят на хора, екплоатирани при трудови правоотношения се е покачил, като докладът посочва мащабните разследванията в месопреработвателната индустрия и производството и доставките на напитки.

      Съветът на Европа отбелязва и някои подобрения в Германия в сравнение с предишния анализ, като например осъждането на по-голям брой трафиканти на хора.

      Въпреки това съществуват основания за безпокойство, тъй като много от присъдите са отменени, съдебните производства се проточват, а по думите на федералната криминална полиция много от случаите са нерегистрирани.

      Повечето от жертвите са от Германия, Източна и Югоизточна Европа, като често им е обещавана законна и добре платена работа, преди да бъдат принудени да проституират или да работят в условия на трудова експлоатация.

      Обикновено това се дължи на бедност и липса на перспективи на жертвите, както и търсенето на проститутки и евтина работна ръка.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ