петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ЗАПЛАХА: Американски военни бази, включително в България и Румъния, са в повишена готовност

      Военните съоръжения на САЩ в голяма част от Европа са в готовност за възможна терористична атака, според изявление на щаба на Европейското командване на САЩ.
      Командването съобщи на персонала в Германия, Румъния, България, Италия, че състоянието „Чарли“ е в сила.
      Нивото на заплаха Чарли „се прилага, когато възникне инцидент или се получи разузнавателна информация, показваща някаква форма на терористично действие или е вероятно насочване срещу персонал или съоръжения“, според уебсайта на армията.
      Предупреждението насочва членовете и служителите на американската военна служба да бъдат изключително бдителни и да очакват значителни забавяния на входните точки на базата.
      „Чарли“ е второто най-високо състояние на тревога. Нивата на защита на силите са Нормално, Алфа, Браво, Чарли или Делта, най-високото състояние на тревога.
      Европейското командване на САЩ контролира операциите на всеки клон на въоръжените сили в Европа и Африка. Неговият щаб е в Щутгарт, Германия и ръководи щаба на армията във Висбаден Германия; Военноморски сили в Неапол, Италия, командване на ВВС в авиобаза Рамщайн, Германия; Морската пехота и силите за специални операции в Щутгарт и космическите сили на САЩ във военновъздушната база Рамщайн.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ