петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Зеленски разкритикува срещата на Моди с Путин

      На 8 юли украинският президент Володимир Зеленски разкритикува посещението на своя индийски колега в Москва като „огромно разочарование и съкрушителен удар по усилията за мир“. Това се случи в същия ден, в който руска ракета удари детска болница в Киев.

      Индийският министър-председател Нарендра Моди се срещна с руския президент Владимир Путин в резиденцията му в Ново Огарьово край Москва, докато на 900 км руски ракети се изсипаха върху украински градове в сутрешен час пик, при което загинаха най-малко 37 души, а 170 бяха ранени.

      Двудневното пътуване на Моди бележи първата му визита в Русия, откакто Путин започна пълномащабната си инвазия в Украйна преди близо две години и половина. На снимки и видео двамата лидери се прегръщат, разговарят на чаша чай, возят се в електромобил и гледат конно шоу.

      „Огромно разочарование и съкрушителен удар за усилията за мир е да видим как лидерът на най-голямата демокрация прегръща най-кървавия престъпник в света в Москва в такъв ден“, заяви Зеленски в публикация на X, визирайки смъртоносните руски атаки.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ