четвъртък, 19.09.24
15.8 C
София
21 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      Испания на финал

      Испания победи с 2:1 Франция след обрат в зрелище в Мюнхен и се класира на финала на Евро 2024. „Ла Фурия“ очаква да научи името на противника си за финала в неделя. Нидерландия и Англия се срещат във втория полуфинал в сряда от 22:00 часа в Дортмунд.

      Французите поведоха с ранен гол на Рандал Коло Муани. Нападателят на ПСЖ откри резултата в 9-ата минута след асистенция на Килиан Мбапе. В 21-ата суперталантът на Испания и Барселона Ламин Ямал вкара феноменално попадение за 1:1. „Ла Фурия“ осъществи светкавичен обрат и в 25-ата минута вече водеше с 2:1. Точен беше Дани Олмо. Халфът стреля силно, топката се отби в крака на Жул Кунде и влетя в мрежата. В продължение на няколко минути в сайта на УЕФА беше посочено, че е автогол, но впоследствие Олмо бе вписан като голмайстор.

      Селекционерът на Испания Луис де ла Фуенте заложи на 38-годишния Хесус Навас. Ветеранът стартира най-вдясно на защитата заради наказанието на Дани Карвахал, а Начо Фернандес зае мястото на също наказания Льо Норман в центъра на отбраната.

      Играчът на мача срещу Германия (2:1 след продължения) Дани Олмо започна титуляр тази вечер за сметка на контузения Педри.

      Както бе анонсирано преди полуфинала, Дидие Дешан остави на пейката Антоан Гризман. Усман Дембеле зае неговото място. В центъра на терена изтърпелият наказание Адриен Рабио си върна мястото от Едуардо Камавинга.

      Първата опасност пред една от двете врати беше в петата минута. Ямал поднесе топката на главата на Фабиан Руис, който бе изпуснат и засече с глава, но пропусна добър шанс, изпращайки я над напречната греда.

      Французите успя да поведат още при първата си възможност. В 9-ата минута Килиан Мбапе центрира отляво, Аймерик Лапорт увисна, а Рандал Коло Муани отбеляза с глава, реализирайки в левия ъгъл на вратата на Унай Симон – 1:0 за „петлите“.

      В 21-ата минута испанците изравниха с феноменален гол на Ламин Ямал. Големият талант финтира Адриен Рабио и стреля от 25 метра, топката срещна дясната греда на вратата на Майк Менян и влетя в мрежата му – 1:1.

      Ямал (на 16 дни и 362 дни) се превърна в най-младия голмайстор в историята на европейски първенства.

      В 25-ата минута Испания осъществи пълен обрат. Дани Олмо стреля, топката рикошира в крака на Жул Кунде и влетя във вратата на Майк Менян – 2:1 за тима на Де Ла Фуенте.

      Това е трето попадение на Олмо на Евро 2024 и той се изравни с Коди Гакпо (Нидерландия) на върха в голмайсторската листа. По толкова имат отбелязани още Джамал Мусиала от Германия, Жорж Микаутадзе от Грузия и Иван Шранц от Словакия.

      В 36-ата минута Фабиан Руис отправи удар от границата на наказателното поле, топката рикошира коварно в тялото на играч на Франция и излезе в корнер, след който не се случи нищо запомнящо се.

      В 53-ата минута Чуамени се извиси над всички и засече с глава центрираната топка, но право в ръцете на Унай Симон. Три минути по-късно Мбапе стреля от малък ъгъл, стражът на Испания спаси.

      Хесус Навас получи контузия в 57-ата минута и бе сменен принудително от Дани Вивиан.

      Марк Кукурея допусна груба грешка в 60-ата минута, което позволи на французите да организират контраатака през неговата зона. Канте подаде към Усман Дембеле, който продължи и центрира остро, което се получи и като удар, но Унай Симон внимаваше и успя да спаси с една ръка.

      Усман Дембеле центрира от корнер в наказателното поле на Испания в 63-ата минута, където на втора греда Дайо Упамекано се извиси над всички и стреля с глава, но заби топката в тревата и след това тя излезе в аут.

      В 76-ата минута настъпи лек смут в защитата на Испания, което позволи на Тео Ернандес да получи много добра възможност в наказателното поле на съперника, но стреля над напречната греда в аут.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ