събота, 21.09.24
10.8 C
София
19 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Кметът на Доспат: Протестиращите водят война срещу мен, за да спасят незаконните си постройки

      Протестиращите днес пред сградата на парламента група граждани на община Доспат водят война срещу мен като пишат до институции и медии, за да ме очернят и да си спасят техните незаконни постройки, коментира пред БТА кметът на Доспат Елин Радев.

      Той уточни, че от 2021 г. досега в Общинската администрация има подадени множество жалби за извършени незаконни строителства от тези лица, които са днес пред Народното събрание. Още тогава са започнали проверки на тези сигнали и там, където служителите от ТСУ са установили незаконни строителства, са предприели законови процедури за премахване на незаконните постройки, допълни кметът.

      Една част от тези постройки навлизат в улиците и ги стесняват, а други са в имотите без никакви строителни книжа, според Радев. Някои от преписките са обжалвани пред ВАС и са влезнали в сила решенията за премахването им, има и преписки  в процедура на обжалване. До момента са премахнати ограда и пристройка, склад в с. Барутин, които са построени в улицата и още едно складче в улицата в с. Любча, посочи Елин Радев.  Той заяви, че няма съборени къщи.

      Тези лица  и техните семейства се оформиха като групировка, след като констатирахме незаконните строителства, смята кметът. Започнаха да се обединяват и това ги накара да станат политически лица и да оглавят местните структури в общината на ПП и ИТН, а от един месец се присъединиха и част от „Величие“, коментира Радев.

      Той е категоричен, че изпълнява служебните си задължения по Закона за устройство на територията, според който, когато има констатирано незаконно строителство, кметът е длъжен да го премахне. Спазвам го стриктно това мое задължение, а тези лица го приемат като репресия срещу тях, каза Елин Радев. Той посочи, че в рамките на 2 години те са отправили стотици сигнали за нарушения от страна на кмета – до Европейската прокуратура, Главна прокуратура, полиция, АДФИ, ДАНС и други институции.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ