Search Suggestions
      Search Suggestions

          ОТНОВО: Прокуратурата поиска арест за момчето, причинило катастрофата с двама загинали

          Прокуратурата отново поиска арест за 17-годишния неправоспособен водач, причинил катастрофа с двама загинали на главен път София-Варна, съобщиха от обвинението.

          На 10 юли в Окръжния съд в старата столица е внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия, причинил пътнотранспортното произшествие край село Кесарево.

          В съдебно заседание проведено на същия ден, пред Окръжен съд-Велико Търново е представена епикриза от началник „Отделение за анестезиология и интензивно лечение“ към Многопрофилна областна болница за активно лечение „Д-р Стефан Черкезов“.

          Според нея обвиняемият е в реанимация и здравословното му състояние не позволява извеждане от болничното заведение. Предвид обективната невъзможност делото да бъде гледано, съдът е прекратил производството по определяне на мярка за неотклонение, посочиха от пресцентъра.

          С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Велико Търново по отношение на лицето е наложена мярка за процесуална принуда „Забрана за напускане пределите на страната“.

          Здравословното му състояние ще бъде следено и когато то позволява довеждането му пред съда, прокуратурата ще внесе отново искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

          Окръжна прокуратура продължава с извършването на активни действия по разследването, с цел приключването му в максимално кратки срокове и предаване на обвиняемия на съд, посочиха от пресцентъра.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          Search Suggestions
              Search Suggestions