понеделник, 23.09.24
13.8 C
София
20 C
Пловдив
22.1 C
Варна
Search Suggestions

      НОВО ВЪВЕДЕНИЕ: Съдийско правило от Евро 2024 влиза в германския футбол от новия сезон

      Правило, при което само капитанът на даден отбор може да разговаря със съдиите, показано за първи път на Евро 2024, ще влезе в сила на всички нива на германския футбол, съобщиха от местния футболен съюз.

      Според правилото играчите, които отиват при съдията, за да поискат обяснение за дадено отсъждане, ще бъдат санкционирани с жълти картони. Германската футболна асоциация заяви, че правилото ще бъде вкарана както в мъжкия, така и в женския футбол, от професионалните нива до местните първенства.

      Правилото, създадено, за да има повече уважение към съдиите, бе въведено във всички клубни турнири на УЕФА в началото на юли. Няколко жълти картона бяха получени от играчи, които не бяха капитани, за искане на обяснение от реферите на Евро 2024. Общо 161 официални предупреждения бяха направени само в груповата фаза. На Евро 2020, общият брой жълти картони бе 151 за целия турнир.

      Ансгар Швенкен – Директор мачови операции и фенове в Бундеслигата, изрази мнение, че правилото е „логическа стъпка за повече честност и уважение“. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ