събота, 21.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Комисията за Доспат: Изслушаха жители и експерти

      По време на заседанието беше пуснат и запис

      Жители на Доспат и експерти от общината изслушва временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства относно корупционни практики и системна злоупотреба със служебно положение, извършвани в ущърб на гражданите и бизнеса, както и облагодетелстване на свързани дружества с кмета на Община Доспат Елин Радев.

      „В Доспат свобода няма, заради това сме тук, в Доспат не се чувстваме свободни“, каза Александър Василев, жител на града. Или си с кмета, или имаш проблеми. В Доспат законът се използва срещу хората и избирателно, добави той. По думите му проблемът не е свързан с имотите – дали са законни или не, решава съдът. Въпросът е за свободата на хората в Доспат, каза Василев.

      Владимир Делиев от “Обединение за бъдещето на община Доспат“ обясни, че е бил кандидат за кмет срещу Елин Радев и доста преди това е усетил репресивния апарат на властта. Общината харчи над 60% от средствата си за облагородяване на имоти, където кметът или фирмите му имат бизнес интереси, каза Делиев.

      По време на заседанието беше пуснат запис, за който се твърди, че е на разговор на кмета на Доспат. В него се чуват изрази като „50-60 гласа“, „ползва държавната машина за избори“, „трябва да се развиваш“, „така е в България“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ