четвъртък, 12.09.24
23.8 C
София
28 C
Пловдив
26.1 C
Варна

„Хамас“: Няма да участваме в новите преговори за примирие

Палестинската ислямистка групировка „Хамас“ заяви днес, че няма да участва в насрочените за утре в Катар нови преговори за прекратяване на огъня, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че това е попарило надеждите за договаряне на примирие, което според представители на иранските власти би могло да предотврати иранска атака срещу Израел.

САЩ казаха, че очакват непреките разговори да започнат по план утре в катарската столица Доха и че все още е възможно да бъде договорено споразумение за прекратяване на огъня. Новинарският сайт „Аксиос“ обаче съобщи, че държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън е отложил своето пътуване до Близкия изток, което се очакваше да започне вчера.

Трима високопоставени представители на иранските власти казаха, че единствено сделка за прекратяване на огъня би спряла Иран да си отмъсти на Израел за убийството на лидера на „Хамас“ Исмаил Хания в Техеран миналия месец.

Израелското правителство заяви, че ще изпрати делегация за утрешните разговори. Палестинската ислямистка групировка „Хамас“ обаче поиска да бъде представен приложим план за изпълнение на предложение, което тя вече е приела, а не да се преговаря за нови условия.

- Реклама -
СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -

НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

Зареждане...
- Реклама -

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ