четвъртък, 12.09.24
23.8 C
София
28 C
Пловдив
26.1 C
Варна

„Аз не съм мишок, за да се крия“: Това казал Вълка на адвоката си преди да се предаде

Гайтански е задържан за 72 часа в Комисията за противодействие на корупцията

„Румен Гайтански-Вълка не се страхува за живота си и ми каза, че не е мишок, за да се крие“, заяви неговият адвокат Константин Симеонов в ефира на bTV след като Вълка се предаде на властите. Симеонов обясни, че само хора, които са загубили битка, се предават, а настоящата битка тепърва започва.

Гайтански е задържан за 72 часа в Комисията за противодействие на корупцията. Според адвоката, проблемът не е в Гайтански, а в Българската банка за развитие (ББР), която е отпуснала неосигурен и несъбираем кредит на Вълка.

Според него схемата и авторът на атаката е един и същи човек – председателят на ДПС Делян Пеевски. „Атаката е насочена и срещу Ахмед Доган“, изтъкна адвокат Симеонов, според когото атаката срещу Вълка е политическа атака точно преди предсрочните парламентарни избори.

Снимка БГНЕС

Темата коментира и главният експерт от Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов пред БНТ. Той посочи, че Делян Пеевски атакува Румен Гайтански заради това, че Вълка се смята за близък до почетния председател на ДПС Ахмед Доган. По думите му делото ще е твърде сложно и съдът няма да го остави с по-различна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

- Реклама -
СВЪРЗАНИ НОВИНИ

2 КОМЕНТАРА

  1. КАК МОЖЕ ТАКЪВ „“ЧЕСТЕН ЧОВЕК““КАТО РУМЕН ГАЙТАНСКИ –ВЪЛКА ,ДА СЕ КРИЕ!!!????И КАКВО Е ВИНОВЕН ТОЙ!!!!?????
    ДАВАТ МУ КРЕДИТ ОТ ББР И ТОЙ СИ ГО ВЗИМА И УСВОЯВА!!!! А ЗАЩО ДА ГО ИЗПЛАЩА ОБРАТНО!! ТРЯБВА СУРОВ ЗАКОН ЗА ВСИЧКИ КРИМИНАЛНИ РАЗБОЙНИЦИ КРАДЦИ И ВСИЧКИ ДА БЪДАТ ОСЪДЕНИ НА ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР С КОНФИСКАЦИА НА ЦЯЛОТО ИМ ИМУЩЕСТВО!!!! НО СУРОВ ЗАКОН ,ЩОТО ВИЖТЕ КАКВО КАЗВА АДВОРАТЪТ МУ:::ПРЕДСТОЙ ДЪЛГА СЪДЕБНА БИТКА ,КАТО ЧЕ ЛИ НЕ Е ЯСНО КАКВО Е СТАНАЛО ИЛИ ПЪК НЕ Е ОГРОМЕН ГРАБЕЖ ОТ ББР И РЕСПЕКТИВНО БЪЛГАРИТЕ!!!!

  2. Всички престъпници когато видят че условията, при които ще ги съдят са ПРЕФЕРЕНЦИАЛНИ за тях, се връщат в БГто ! До сега са се разбирали с Баце и ДПС ерго със всякакви прокурори, МВРта и прочие……Сега кой ще им попречи ? КОЙ ? Сарафов ли ? Че той е дипломиран перач на себеподобните си .Нали затова го сложиха ?

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -

НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

Зареждане...
- Реклама -

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ