четвъртък, 12.09.24
23.8 C
София
28 C
Пловдив
26.1 C
Варна

ОФИЦИАЛНО: Камала Харис е номинацията за президент на Демократическата партия

Президентските избори в САЩ ще се проведат на 5 ноември

Американските демократи потвърдиха официално, че Камала Харис е техният кандидат за президентските избори на 5 ноември по време на националния конгрес на партията в Чикаго тази вечер, предадоха ДПА и Франс прес.

Делегациите от всички щати и територии на САЩ за пореден път дадоха гласа си за Харис на чисто церемониално гласуване, съпроводено с музика, светлинни ефекти, кратки речи и много радостни възгласи в залата на събитието. Един по един, на фона на оглушителна музика и шумотевица, представителите на всеки американски щат взеха думата, за да номинират Камала Харис за свой нов кандидат за президентските избори на 5 ноември.

Харис вече получи официално подкрепата на над 4500 партийни делегати да стане кандидат за президент на демократите, по време на поименно гласуване онлайн по-рано този месец

Самата тя се намираше тази вечер в Милуоки за събитие, което е част от предизборната ѝ кампания. Тя се включи в церемонията по номинацията в Чикаго дистанционно, за да заяви, че за нея и Уолц е чест да бъдат номинирани от партията.

Снимка БГНЕС

Гласуването се проведе на закритата спортна зала United Center, където предишния ден говориха самата Харис, президентът Джо Байдън и съпругата му Джил, както и редица висши партийни служители. Щатът Делауеър беше първият, който гласува като роден регион на държавния глава, което изрази подкрепа за кандидатурата на Харис.

Камала Харис вече спечели номинацията на своята партия по-рано този месец чрез виртуално поименно гласуване.

Президентските избори в САЩ ще се проведат на 5 ноември. Доналд Тръмп е официално номиниран от Републиканската партия за поста държавен глава.

- Реклама -
СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -

НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

Зареждане...
- Реклама -

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ