неделя, 15.09.24
9.8 C
София
17 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      Наполи победи Парма с 2:1

      Така Наполи събра актив от 6 точки и заема 4-тото място във временното класиране

      Наполи постигна изстрадана победа с 2:1 в домакинството си на Парма от 3-ия кръг на Серия „А“. Домакините на „Диего Марадона“ измъкнаха успеха с два гола в добавеното време. Ромелу Лукаку даде тон за обрата в 92-рата минута, а Андре-Франк Замбо Ангиса вкара втория гол за „партенопеите“ в 96-ата минута. Преди това гостите бяха повели чрез Анже-Йоан Бони, който се разписа от дузпа в 19-ата минута.

      Срещата започна лошо за гостите, които трябваше да направят принудителна смяна още в 7-ата минута заради контузия на Емануеле Валери.

      Въпреки това Парма поведе в резултата от дузпа в 19-ата минута. Анже-Йоан Бони нахлу в наказателното поле и бе препънат от вратая Алекс Мерет, а потърпевшият сам изпълни наказателния удар и реализира за 0:1.

      Наполи опита да реагира и в 61-вата минута Кварацхелия отправи опасен изстрел, но вратарян Зион Сузуки спаси.

      В 66-ата минута пък изстрел с глава на Алесандро Буонджорно се отби от напречната греда.

      В 76-ата минута Зион Сузуки си изкара втори жълт и червен картон, оставяйки отбора си с човек по-малко на терена. Той атакува с високо вдигнат крак откъсващия се Давид Нереш и логично бе изгонен.

      В самия край на редовното време бе отсъдена дузпа и за Наполи, но ситуацията бе разгледана с ВАР и реферът промени решението си.

      Драмата обаче тепърва предстоеше. Първо в 92-рата минута Ромелу Лукаку възстанови равенството. Той получи топката в наказателното поле, с едно движение се освободи от прекия си пазач и стреля във вратата за 1:1.

      В 96-ата минута домакините направиха и пълен обрат. Давид Нереш центрира отдясно и намери Замба Ангиса, който с глава порази вратата за 2:1.

      Парма пък бе близо до изравняването в 105-ата минута, когато Алмквист стреля отблизо и Алекс Мерет направи уникално спасяване.

      Така Наполи събра актив от 6 точки и заема 4-тото място във временното класиране. Парма пък е с 4 точки на 9-ата позиция.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ