неделя, 15.09.24
10.8 C
София
15 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Черно море се опълчи на 10 от Лудогорец в Разград

      Черно море оцеля в Разград

      Лудогорец и Черно море завършиха наравно 0:0 в последния мач от 7-ия кръг в efbet Лига, като така „моряците“ сложиха край на серията от 4 поредни победи на разградчани дотук през сезона. „Орлите“ останаха с 10 души на терена в 75-ата минута, след като Агибу Камара получи директен червен картон за грубо нарушение срещу Васил Панайотов.

      С това равенство Лудогорец събра 13 точки и се изкачи на 4-ото място във временното класиране, където Черно море е втори с 14 точки в актива си.

      Мачът започна по-добре за домакините, които в 6-ата минута стигнаха до чиста ситуация, но Пламен Илиев спаси удар на Рик Джонатан.

      Десет минути по-късно топката стигна до Джонатан вдясно от вратата. Той я върна към центъра на наказателното поле, където бе Квадво Дуа, но неговият шут от удар бе блокиран.

      Черно море отговори с чудесна атака в 21-ата минута. След акция на Дуду по дясното крило, той комбинира с Мазир Сула, който му върна топката и той центрира. Васил Панайотов бе оставен съвсем сам и стреля с глава, но ударът му бе неточен.

      В 33-ата минута Джонатан центрира отляво. Цветомир Панов остана под топката и тя рикошира в крака на изненадания Педро Нареси. След рикошета топката се насочи към Агибу Камара, пред който футболист на варненци не успя да изчисти, но ударът на падналия на земята футболист на Лудогорец мина встрани от десния страничен стълб.

      Десет минути след това Кайо Видал успя да центрира в наказателното поле, където Квадво Дуа стреля с глава, но Илиев спаси по прекрасен начин.

      До края на първата част гол така и не бе вкаран и двата отбора се прибраха на почивка при нулево равенство.

      В началото на втората част „орлите“ имаха няколко положения, но Дуа така и не успя да стигне до гол.

      Малко преди изтичането на час игра Волен Чинков спря мача, за да бъде оказана медицинска помощ на Даниел Димов, който получи удар от футболист на Лудогорец. Първоначално се очакваше той да бъде изнесен на носилка, но Димов се изправи и напусна терена, за да получи медицинска помощ и след това да се върне в игра и като истински капитан да поведе отбора си.

      В 70-ата минута Пламен Илиев спаси удар от дистанция на Аслак Фон Витри.

      Четири минути по-късно Агибу Камара фаулира много грубо Васил Панайотов и съдията Никола Попов отиде да гледа ВАР, след което показа директен червен картон на футболиста на Лудогорец и домакините останаха с човек по-малко на терена в 75-ата минута!

      Въпреки че вече бяха с човек повече на терена, хората на Илиан Илиев не се хвърлиха в атака, а оставиха Лудогорец да е по-астивен, като варненци чакаха възможности за контраатаки.

      В добавеното време на срещата Едгар Пашеко бе изведен на чиста позиция в наказателното поле, но ударът му бе неточен и топката мина над вратата.

      Това бе и последното сериозно положение в мача, който завърши без победител и без голове!

      След паузата за националните отбори за „орлите“ предстои гостуване на Крумовград, докато Черно море ще приеме Арда във Варна.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ