неделя, 15.09.24
10.8 C
София
15 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Пожар гори в най-голямата рафинерия край Москва

      Очаквайте подробности!

      Голям пожар бушува в петролната рафинерия в Капотня в Москва. Пожарът е с максимална степен на трудност и е с факелно избухване, съобщава ТАСС, позовавайки се на оперативните служби. На мястото на пожара са изпратени пожарни от всички райони на Москва.

      Кметът на Москва Сергей Собянин по-рано съобщи за десет свалени дрона, летящи към Москва. Първоначално Собянин съобщи за пет дрона в Подмосковието, впоследствие и за атака на още дронове. Според неговите съобщения всички дронове са свалени или прехванати.

      Пожарът се гаси, уверява кметът. Няма информация за връзка между атаката с дронове и пожара.

      Министерството на отбраната съобщи в сутрешната си сводка за сваляне и прехващане на 158 дрона в 15 региона на Руската федерация, включително Москва. Информация за причинени щети и поражения не се предоставя. Според доклада на военните всички 158 дрона са неутрализирани.

      Преди няколко дни телеграм каналът Baza съобщи, че дронове с камери са извършили разузнаване над най-голямата петролна рафинерия в Москва – именно рафинерията на Gazpromneft. Тогава пристигналите на място полицаи не са открили експлозиви на дрона, но са открили видеокамера.

      Рафинерията в Капотня осигурява 40% от нуждите на Москва от бензин и 50% от дизелово гориво, а също така е основният доставчик на гориво за столичните летища.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ