неделя, 15.09.24
15.8 C
София
23 C
Пловдив
13.1 C
Варна
Search Suggestions

      Папа Франциск пристигна на посещение в Индонезия (ВИДЕО)

      След това той ще се отправи към Папуа Нова Гвинея, Източен Тимор и Сингапур

      Папа Франциск пристигна в Джакарта, започвайки своето 45-о апостолическо пътуване в чужбина в Азия и Океания.

      Полетът пристигна няколко минути по-рано на международното летище Джакарта Сукарно-Хата в индонезийската столица около 11:19 сутринта местно време. Папският полет на ITA-Airways, превозващ папата и журналистите след пътуването, напусна международното летище Фиумичино в Рим в 17:32 местно време в понеделник следобед.

      На борда на самолета Светият отец лично поздрави придружаващата го преса.

      Папата ще прекара три нощи в Джакарта, преди да продължи своето азиатско посещение, отбелязващо най-дългото досега от неговия понтификат, в Папуа Нова Гвинея, Източен Тимор и Сингапур. Папата ще бъде посрещнат от кардинали във всяка страна, трима от които са създадени за кардинали от самия папа Франциск, като първите в историята еминенции на своите страни.

      Снимка БГНЕС


      Индонезия, най-населената мюсюлманска нация в света, е много голяма страна, състояща се от много острови, почти 17 000 от тях и много племена, етнически групи, езици и култури. Преди папа Франциск двама папи са посетили страната: папа св. Павел VI през 1970 г. и папа св. Йоан Павел II през 1989 г.

      Това апостолическо посещение в Югоизточна Азия е посещение, което папа Франциск очакваше преди пандемията. Като се има предвид, че Индонезия е широко разглеждана като модел на толерантност и съвместно съществуване, папата, който написа своята енциклика Fratelli tutti за човешкото братство, вероятно ще продължи да насърчава човешкото братство и междурелигиозния диалог.

      Дори ако католиците съставляват около 3 процента от предимно мюсюлманското население, тези 3 процента обаче са около 8 милиона католици от 280-те милиона души в страната, изградени върху уважение към индивидите и техните различни религиозни вярвания.

      Папата ще прекара три нощи в Джакарта, където ще проведе междурелигиозна среща в джамията Истиклал и ще отслужи литургия за католиците в страната.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ