неделя, 15.09.24
15.8 C
София
23 C
Пловдив
13.1 C
Варна
Search Suggestions

      Тихомир Василев: Нямам нищо общо с партия „Български гласъ“

      Нямам нищо общо с партия „Български гласъ“. Това заяви един от основателите на политическата формация Тихомир Василев.

      „През 2021 година със съмишленици учредихме неправителствената организация „Български глас“, като целта беше да се поддържа гражданска активност. Но около година по-късно към нея се присъедини Георги Попов, който се представи като човек, който е разочарован от опита си в ИТН, а след известно време „Български гласъ“ се учреди и като партия“, добави още той.

      „Впоследствие Попов започна да се опитва да прокарва интересите на меко казано съмнителни бизнесмени и политици с финансови стимули. Отхвърлих тези предложения и осъзнах, че Георги Попов е прокси на същите тези, които са го внедрили в ИТН. Той е имал задачата да превземе структурата на НПО „Български глас“, защото сдружението е разпознаваемо и имаше последователи в някои населени места. Когато Попов осъзна, че не може да контролира процеса, извърши рейдърство над партията и я превзе с помощта на своя сподвижник адвокат Огнян Митов, който пък беше организационен секретар“, подчерта Василев.

      След това Василев с още няколко човека, основатели на НПО „Български глас“, са се оттеглили от партията, „защото не искахме по никакъв начин да бъдем свързани с нечистоплътните „уговорки и договорки“, които Георги Попов подготвяше в навечерието на местните избори през 2023 г.“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ