понеделник, 16.09.24
15.8 C
София
21 C
Пловдив
21.2 C
Варна
Search Suggestions

      Пеевски: В отчаянието и безпомощността си Радев разкри истинското си лице

      Днес в отчаянието и безпомощността си Румен Радев разкри истинското си лице. Самозабравил се властник, който отчаяно брани доверения си кръг олигарси и най-вече себе си. Това написа в своя позиция Делян Пеевски. Ето и пълният текст:

      След осем години, в които Радев присвоява несъразмерна власт, газейки Конституцията, два мандата, в които всички ръководители на служби са под негов контрол, три години, в които управлява еднолично чрез марионетните си правителства, той днес отново поиска цялата власт за себе си и държавата, в услуга на него и доверения му кръг. 

      Добро утро, Раднево…

      Самозабравата на Радев го тласна към явна намеса не просто в политическата система, а в груба и брутална намеса в изборния процес. Един път, подчинявайки ЦИК и днес – опитвайки се да потисне всички партии, участници в изборите. 

      Европа вижда това, нямайте съмнение. И няма аргумент, с който Европа и нашите евроатлантически партньори да бъдат убедени, че това е за доброто на демокрацията. 

      Защото Европа не допуска самозабравили се фигури да яздят институциите и партиите и да размахват заплахи и принуда, осигурявайки за себе си и близкия си олигархичен кръг чадър и протекция. 

      Играта на Радев е ясна – той брани себе си и е готов да предаде държавата на Москва, в името на своето и на приближения си кръг от олигарси добруване. Радев не може да приеме правилата на демокрацията, защото самия той в генезиса си е несъвместим с тях. 

      Защо всички политици мълчат, когато виждат какво прави с държавата. Защо се допуска да придобива партии, фракции или отделни лидери, готови на всичко, за спасяването на кожата си. Защо изглежда всички са на колене пред Радев!? 

      Мястото на България не е да е руска република!

      И ако днес не се противопоставим на това, цената ще я плати цялата политическа класа, но най-вече хората на България. 

      Заради това, няма да допуснем Радев да спре новото начало и няма да ни подчини. Нито заплаши, нито унизи. 

      Аз съм единственият противник на настъплението му като проводник на Русия и Москва и няма да се откажа. 

      Защото хората трябва да  знаят истината – всички служби, чрез назначените от него свои ръководители, са на подчинение на Радев. Вече осем години. И той е отговорен за всички неразкрити корупционни скандали, за които бяха подавани сигнали и доказателства. 

      Защо не е разкрит “грабежът на века” – фалита на КТБ? Защо не е осъден Цветан Василев, който заграби 5 млрд от българските данъкоплатци?! Защо Радев мълча през всичките тези години?!

      А днес излиза с фризирани думи да призовава кого!? И за какво!?

      За битка със статуквото!? Статуквото е той – мистър Кеш-Радев. 

      Човекът, подчинил и унизил по най-бруталния начин службите за сигурност, правителствата на България, главен прокурор, шеф на КОНПИ, а днес в опит да подчини и всички политически лидери, отнасяйки се унизително към тях, пренебрегвайки дори елементарното правило на демокрацията – да са избрани и излъчени от своите членове и симпатизанти. 

      Човекът, погазил за пореден път Конституцията, за да си осигури вътрешен министър, удобен нему и олигарсите му, се отметна от указа за назначаването на служебен премиер, нагло отложи датата на изборите и сега притиска ЦИК и иска да се намеси пряко в  изборния процес. 

      Но, имам едно специално послание за него – няма смисъл да ме търсят неговите близки, нито да се опитват да му осигурят авариен изход от създалата се ситуация, защото трябва да е ясно едно – нищо няма да ме спре да сваля и неговата маска, така, както съм обещал, че ще постъпя с всеки, тръгнал срещу националния интерес на страната ни. 

      Не си губете времето. Аз ще бъда до хората, ще работя с хората, ще бъда с хората. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      4 КОМЕНТАРА

      1. Лиши вземи че дихай на Радев че да отслабнеш мършо свиня кой щети даде доверие не се спираш да духаш на най достойна президент боклук тук продадено копеле си шопар щте исъхмеш до Коледа боклук

      2. Нищо вярно не казва, освен че и с алогизми. Как е докопал толкова много мангизи и власт от БГ „народа“? Да се чудиш и маеш. Не е чел и КРБ. Най-безвластния президент на света е БГ президента. Единственото му що годе право е да назначава временни правителства, а те са основно от „Америка за България“. Например Простокирчо.

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ