понеделник, 16.09.24
15.8 C
София
21 C
Пловдив
21.2 C
Варна
Search Suggestions

      US Open 2024 – финалът ще е между Яник Синер и Тейлър Фриц

      Италианецът и американецът ще определят шампиона на последния турнир за годината от Големия шлем в неделя вечер

      Световният номер 1 в мъжкия тенис Яник Синер се класира за финала на US Open след победа над британеца Джак Дрейпър. Там съперник на Синер ще бъде Тейлър Фриц. Представителят на домакините преодоля сънародника си Франсис Тиафо.

      Лидерът в световната ранглиста се справи сравнително лесно с Дрейпър за малко над 3 часа игра. Победата беше изкована в три сета – 7:5, 7:6 (3), 6:2. За Яник това е второ участие на финал от Големия шлем, след като в началото на годината спечели Откритото първенство на Австралия. Същевременно Синер стана първият италианец, който достига до тази фаза на турнира в САЩ. С класирането си за полуфинала пък Джак Дрейпър се изкачи до 20-то място в света.

      В другият полуфинал се изправиха американците Тейлър Фриц и Франсис Тиафо. Световният номер 12 Фриц спечели драматично в 5 сета – 4:6, 7:5, 4:6, 6:4, 6:1. По този начин той се превърна в първия американски тенесист, който ще спори за трофея в Ню Йорк от 2006-та година насам. Срещата премина през много обрати, като на два пъти Тиафо повеждаше с един сет, а в четвъртата част допусна късен пробив и не успя да затвори мача. Последният период премина с категорично превъзходство на Тейлър – 6:1. Финалът на US Open 2024 се очаква да започне в неделя около 21 часа българско време.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ