четвъртък, 19.09.24
20.8 C
София
24 C
Пловдив
17.1 C
Варна
Search Suggestions

      Лудогорец победи минимално Славия

      С успеха си разградчани се изкачиха на върха във временното класиране на Ефбет лига

      Лудогорец победи Славия като гост в отложен мач от втория кръг на първенството. Срещата се игра на стадиона в столичния квартал „Овча купел“ и завърши 1:0 за орлите. Единственото попадение реализира Рик Джонатан в 32-та минута. Така шампионите изместиха от първата позиция Левски, тъй като имат предимство от прекия им двубой.

      Срещата започна сравнително спокойно, едва в 15-та минута Квадво Дуа отправи удар, с който Вуцов се справи. Малко след това Галин Иванов шутир опасно, но встрани от дясната греда на съперника. В 23-та минута Ивайло Чочев пробва късмета си с глава, но без да сполучи. Последва ситуация пред Карл Фабиен от Славия, но национала на Мартиника пропусна с левия крак.

      Така се стигна до 32-та минута. С прекрасен изстрел извън границата на наказателното поле нападателят Рик Джонатан не остави никакви шансове на стража на белите – 0:1. До края на полувремето хората на Захари Сираков контролираха нещата и не позволиха на противника да организира сериозни положения.

      В началото на второто полувреме голмайстора можеше да се разпише за втори път, но този път нямаше късмет. Преди това Фабиен отново имаше възможност за гол. Първият точен удар за Славия дойде едва след час игра, като негов автор бе Галин Иванов. 20 минути преди края след ъглов удар Оливие Вердон можеше да удвои аванса на тима си, но опитът му се оказа несполучлив. В последните мигове удобни положения пропиляха Диниш Алмейда и Ерик Маркус.

      С минималната си победа Лудогорец стигна до върха във временното класиране, изпреварвайки Левски. Орлите имат в актива си 19 точки от 7 мача, сините имат също толкова пунктове, но са изиграли една среща повече. От своя страна Славия продължава с лошите представяния и заема 11-та позиция (8т.). В следващия кръг разградчани приемат Локомотив София, а хората на Златомир Загорчич домакинстват на Левски.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ