петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Монако посече десет от Барселона

      Каталунците пък играеха още от десетата минута с човек по-малко, след като Ерик Гарсия получи директен червен картон

      Монако и Барселона играят при резултат 2:1 в среща от първия кръг на новия сезон в Шампионската лига на на „Стад Луи II“. Мане Аклиуш откри резултата в 16-ата минута, но Ламин Ямал изравни в 28-ата минута. Резервата Джордж Иленикена даде нов аванс на домакините в 71-ата минута. Каталунците пък играеха още от десетата минута с човек по-малко, след като Ерик Гарсия получи директен червен картон.

      „Монегаските“, които се завръщат в турнира след петгодишно отсъствие, ще играят, освен с Барса, също срещу Интер (г), Бенфика (д), Арсенал (г), Цървена Звезда (д), Динамо Загреб (г), Астън Вила (д) и Болоня (г). Каталунците пък ще мерят сили още с Байерн Мюнхен (д), Борусия Дортмунд (г), Аталанта (д), Бенфика (г), Йънг Бойс (д), Цървена звезда (г) и Брест (д).

      Старши треньорът на Барселона – Ханс-Дитер Флик, заложи на вратаря Марк-Андре тер Стеген, който бе с капитанската лента. Пред него в защита действаха Алехандро Балде, Иниго Мартинес, Пау Кубарси и Жу Кунде. Изненадата в състава бе включването на Ерик Гарсия в средата на терена, като Марк Касадо му правеше компания. По крилата оперираха Рафиня и Ламин Ямал, докато Педри беше поставен зад Роберт Левандовски, който водеше атаката.

      Срещата започна спокойно, като първият удар към една от двете врати бе дело на Елиес Бен Сетир от Монако, който шутира фалцово пред наказателното поле, но без проблеми за капитана на гостите Марк-Андре тер Стеген.

      Ситуацията за Барселона стана много тежка още в десетата минута, когато тимът остана с човек по-малко. Жул Кунде върна топката за вратаря Тер Стеген, който не беше притиснат от противников футболист, но прибърза и не успя да подаде добре Ерик Гарсия. Испанецът беше изпреварен от Такуми Минамино, а след това Гарсия беше принуден да извърши нарушение срещу японеца, който изскачаше сам срещу Тер Стеген. Съдията Алард Линдхут веднага изгони с директен червен картон Ерик Гарсия и така каталунците трябваше да играят с десет човека от доста рано в двубоя.

      Въпреки това, „Лос кулес“ можеха да поведат, след като в 13-ата минута Рафиня се оказа на добра позиция, но защитник притича в последния момент и му изби топката.

      В 15-ата минута монегаските разиграха добре, като Минамино опита пас, който рикошира в Педри и попадна в Бреел Емболо на добра позиция в наказателното поле, но швейцарецът стреля слабо и буквално подаде топката на вратаря Тер Стеген.

      Само две минути по-късно, обаче, Монако откри резултата. Вандерсон намери с прекрасен диагонален пас Магнес Аклиуш отдясно в половината на Барселона. 22-годишният французин напредна, след което нахлу в наказателното поле на гостите между двама и стреля покрай Педри и Алехандро Балде, за да отбележи във вратата на Тер Стеген за 1:0.

      В 21-ата минута Ламин Камара опита изстрел от воле от дистанция, но далеч встрани от вратата на каталунците.

      Барселона, обаче, бързо изравни с първия си удар към противниковата врата в 28-ата минута, а героят бе добре познат. Марк Касадо даде чудесен дълъг пас за Ламин Ямал, който бе заел по-добра позиция от Вандерсон на десния фланг и го задмина. След това младият европейски шампион влезе навътре, остави зад себе си Мохамед Салису и с изключително прецизен удар с левия крак пред наказателното поле намери долния ляв ъгъл на вратаря Филип Кьон за 1:1. Това бе първи гол за Ямал в Шампионската лига.

      В 35-ата минута монегаските пратиха за втори път топката във вратата на Барселона, но този път гол нямаше. Ламин Камара центрира от фал в наказателното поле на гостите, където Уилфред Синго я прати в мрежата на испанците, но бе маркирана засада и голът не бе зачетен.

      Три минути по-късно Такуми Минамино получи отдясно в наказателното поле и стреля силно в близкия ъгъл, но от външната страта на мрежата в аут.

      Монако отново натисна в търсене на второ попадение в края на първата част и в 44-ата минута топката бе центрирана от фал в наказателното поле на Барселона, но сантиметри не достигнаха на Мохамед Салису да засече във вратата на Тер Стеген и даде отново аванс на своя тим.

      На почивката бе извършена промяна в състава на домакините, която бе доста офанзивна. От игра излезе един от дефанзивните халфове Ламин Камара, а негомото място крилото Александър Головин.

      В началото на второто полувреме монегаските продължиха да диктуват темпото, но вместо това Барселона имаше шанс за нещо по-опасно в 52-ата минута. Тогава Ламин Ямал пусна много добър извеждащ пас към Рафиня, който успя първи да стигне до топката, но и вратарят на Монако Филип Кьон много добре разчете излизането си напред, за да го затвори и да изчисти топката.

      Пет минути по-късно домакините организираха атакат отляво чрез Александър Головин, който след това видя Вандерсон. Бразилецът си нагласи топката на десния крак и отправи тежък удар от дистанция, но Тер Стеген успя да избие в корнер.

      Натискът на Монако даде резултата в 71-ата минута, когато домакините отново поведоха в резултата. Монегаските „хванаха“ на контраатака каталунците, като Вандерсон пусна дълъг извеждащ пас към резервата Джорж Иленикена, който бе изпуснат от защитата на гостите, след което навлезе в наказателното поле отляво и останал сам срещу Тер Стеген го разстреля в близкия му ъгъл за 2:1.

      Теньорът Ханзи Флик реагира мигновено и направи тройна смяна, като пусна в игра Феран Торес, Жерар Мартин и Серхи Домингес, които замениха Пау Кубарси, Ламин Ямал и Роберт Левандовски.

      В 80-ата минута Иленикена можеше окончателно да сложи точка на спора, когато стреля опасно, но покрай левия страничен стълб на вратата на Тер Стеген.

      Минута по-късно Монако направи нов много сериозен пропуск пред вратата на Барселона. Александър Головин пусна отличен извеждащ пас към Фоларин Балогун отляво в наказателното поле, който нанесе силен изстрел в близкия ъгъл на Тер Стеген, но вратарят на каталунците се намеси и изби с една ръка.

      Четири минути преди края на редовното време се стигна до дузпа за Монако. В ситуацията Фоларин Балогун везе отляво в наказателното поле и след това падна на тревата след съприкосновение с Иниго Мартинес, а съдията Алард Линдхут посочи бялата точка. Футболистите на Барселона веднага започнаха да протестират срещу това решение, а Линдхут бе привикан да разгледа ситуацията със системата ВАР. В крайна сметка той промени решението си и отмени наказателния удар, след като се видя, че Мартинес не извършва нарушение, а нападателят на домакините стъпва накриво и сам падна в пеналтерията.

      В третата минута от добавеното време на двубоя Рафиня стреля директно от пряк свободен удар на добра позиция пред наказателното поле, но прати топката над вратата на Кьон.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ