събота, 21.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
24.8 C
Варна
Search Suggestions

      Класическа победа за Челси

      Сините надделяха над Уест Хям като гости с 3:0 чрез голове на Джаксън и Палмър

      Челси постигна категоричен успех над Уест Хям в лондонско дерби от петия кръг на Премиър лийг. Хората на Енцо Мареска спечелиха след два гола на нападателя Никълъс Джаксън и попадение на Кол Палмър. Привлеченият от Манчестър Юнайтед Джейдън Санчо започна за първи път като титуляр и записа асистенция. Сблъсъкът премина с доста дискусионна ситуация, като главният рефер не отсъди дузпа за домакините.

      Мачът започна прекрасно за гостите. Още в 4-та минута Джаксън откри резултата след пас на Санчо. Малко след това сините можеха да дублират аванса си, но Палмър не съумя да порази целта. В 18-та минута се случи логичното. Нико Джаксън вкара за втори път. Той получи извеждащ пас от Мойсес Кайседо, надбяга защитниците на чуковете и без проблем реализира – 0:2. Най-спорният момент дойде в 28-та минута. Фофана от Челси задържа Съмървил в наказателното поле и след разглеждане от ВАР съдията Самюъл Барът прецени, че няма дузпа. 4 минути по-късно попадение на Уест Хям беше отменено, поради засада.

      Малко след началото на второто полувреме интригата приключи. Авторът на първите два гола Джаксън подаде на Кол Палмър и последния не сбърка – 0:3. До края на дербито сините успяваха да контролират нещата без особени проблеми. Те дори можеха да реализират още няколко пъти, но с пропуски се отчетоха Мадуеке, Нкунку и Феликс. Домакините имаха желание да реализират почетно попадение, но с тази задача не се справиха Боеун и Солер.

      С постигнатата победа Челси излезе временно на втората позиция, имайки актив от 10 точки (5 изиграни мача). Уест Хям е едва 14-ти с 4 пункта. В следващия кръг хората на Мареска приемат Брайтън, а възпитаниците на Мойс гостуват на Брентфорд.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ