понеделник, 23.09.24
13.8 C
София
19 C
Пловдив
18 C
Варна
Search Suggestions

      Арсенал изпусна победата срещу Сити в последните секунди

      Три попадения и червен картон на "Етихад" през първото полувреме, Джон Стоунс спаси "гражданите"

      Манчестър Сити и Арсенал завършиха при равенство 2:2 помежду си в централния мач от петия кръг на английската Висша лига. Норвежката звезда Ерлинг Холанд изведе шампионите напред в резултата с гол в деветата минута. В 22-рата младият италиански национал Рикардо Калафиори изравни за „топчиите“, а минута по-рано важният испански халф на Сити Родри напусна принудително игра, заменен от Матео Ковачич, тъй като получи травма в областта на коляното. В първата минута на добавеното време на първата част Габриел направи резултата 2:1 за гостите от Лондон. В самия край на първото полувреме, в осмата минута на допълнителното време, белгийският нападател Леандро Тросар получи втори жълт, съответно червен картон, което остави „артилеристите“ с 10 души на терена до края. В 98-мата минута защитникът Джон Стоунс, появил се в игра от пейката към края на срещата, спаси „гражданите“ от надвисналото поражение.

      Така шампионите са на първо място в класирането, като излязоха на точка пред втория Ливърпул и третия Астън Вила. Сити са с 13 точки, като остават непобедени и за първи път от началото на сезона в Премиър Лийг не спечелиха свой мач. Арсенал е четвърти с 11 точки.

      Големият отсъстващ за „гражданите“ днес бе белгиецът Кевин де Бройне, докато „топчиите“ бяха без норвежката си звезда Мартин Йодегор. И двамата са аут заради контузии.

      Мачът започна по чудесен начин за „гражданите“, които още в деветата минута излязоха напред в резултата. Норвежката голова машина на Сити Ерлинг Холанд получи хубав пас от 20-годишния бразилец Савиньо, навлезе в наказателното поле и изпрати топката в мрежата зад стража Давид Рая.

      В 15-тата минута Сити бе много близо до аванс от 2:0, но Илкай Гюндоган уцели греда от пряк свободен удар и резултатът остана непроменен.

      След това обаче започнаха проблемите за „гражданите“. Първо, в 21-вата минута един от най-важните играчи на шампионите – испанският халф Родри, получи контузия в областта на коляното, която изглеждаше сериозна. Той напусна терена, сменен от Матео Ковачич, а минута по-късно италианският ляв бек на Арсенал Рикардо Калафиори изравни резултата с техничен и красив удар, който остави вратаря Едерсон без отговор.

      Това обаче не бе всичко за първата част и в първата минута на добавеното време защитникът на гостите Габриел бе точен за 1:2 с глава след центриране на Букайо Сака от ъглов удар. И точно когато всичко се развиваше отлично за лондончани, в осмата минута на допълнителното време Леандро Тросар си изпроси по нелеп и елементарен начин втори жълт картон, а това означаваше и отстраняване от игра. Белгийският нападател извърши нарушение, след което си изпусна нервите и изрита топката, а реферът Майкъл Оливър, пресилено или не, му показа пътя към съблекалните.

      Усилията на домакините да стигнат поне до равенство след почивката изглеждаха напразни, но в осмата минута на добавеното време резервата Джак Грийлиш подаде към Ковачич, който стреля, получи се разбъркване пред вратата на Арсенал и най-съобразителен се оказа също включилият се от пейката Джон Стоунс – 2:2 в последния възможен момент.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ