понеделник, 23.09.24
21.8 C
София
25 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      Близки на брутално пребитата жена в Перник: Причината е счупено огледало

      След почти два месеца в кома в болница жената почина

      Близки на починалата 56-годишна жена, която беше брутално пребита на 30 юли в Перник, се събраха пред Съдебната палата в града, за да поискат справедливост и присъди и за двете момчета.

      След почти два месеца в кома в болница жената почина. Според нейни близки причината за жестокия побой е спор за счупено огледало.

      „Те са имали някакъв конфликт, някакво огледало е счупила леля ми“, каза племенникът на починалата Борис Василев.

      „Всичко ѝ беше потрошено, мозъкът ѝ не функционираше, на самия бой като се е прибрала е получила инсулт и тя ми каза: „единия го познавам“. Той си е съучастник, той я заговаря, другият започва да я бие“, разказа сестрата на починалата жена Анелия Иванова.

      За жестоката агресия стана ясно от видео, което в края на юли бе разпространено в социалните мрежи. Инцидентът е от 29 юли пред денонощен магазин в квартал „Изток“ в Перник.

      На клипа се виждат две момчета – едно, което първо заговаря жената, която сяда на една от масите. Към тях се приближава и 17-годишният младеж, който с два удара в главата сваля жената на земята. Следват множество удари и ритници в областта на главата и лицето ѝ.

      На 31 юли Районният съд в Перник задържа непълнолетния извършител. Той има предишни криминални деяния – притежание на наркотици и кражба, но тъй като е непълнолетен е с чисто съдебно минало.

      След като жената почина се очаква прокуратурата да промени обвинението на извършителя. Предстои да бъде извършена съдебно-медицинска експертиза.

      В случай, че се установи, че смъртта на жената е настъпила заради побоя, на младежа ще бъде повдигнато обвинение за причиняване на смърт.

      Въпреки че младежът, нанесъл жестокия побой, вече е пълнолетен, той ще носи наказателна отговорност за деяние, извършено като непълнолетен и наказанието му ще бъде редуцирано съгласно правилата, казаха от прокуратурата.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ