понеделник, 23.09.24
7.8 C
София
17 C
Пловдив
17 C
Варна
Search Suggestions

      Гол в края реши дербито на Милано 

      Матео Габия герой за "росонерите"

      Милан спечели първото за сезона Дерби дела Мадодина! „Росонерите“ се наложиха над Интер с 2:1 на „Сан Сиро“ в градското дерби на Милано, което е част от петия кръг в италианската Серия А. Кристиан Пулишич даде аванс на Милан в 10-ата минута, но Интер изравни в 28-ата минута чрез Федерико  Димарко. „Росонерите“ стигнаха до победата след късното попадение в 89-ата минута на Матео Габиа, което гарантира празненствата за „червено-черната“ част на Милано.

      Милан, който сложи край на черната серия от шест поредни загуби в Дерби дела Мадонина, вече има 8 точки в актива си, изкачвайки се до 7-о място във временното класиране, докато Интер е шести със същия точков актив.

      Първото опасно положение в дербито бе още в 6-ата минута, когато Алваро Мората се възползва от рикошет в наказателното поле на Интер, за да отправи мощен удар, който обаче бе отразен от Ян Зомер.

      Натискът на Милан даде резултат в 10-ата минута, след като Кристиан Пулишич изпревари Хенрих Мхитарян за високата топка, след което тръгна на солов рейд. Американският национал навлезе в наказателното поле и стреля покрай Зомер, за да даде аванс на „росонерите“.

      Лаутаро Мартинес отправи опасен удар в 15-ата минута, но топката прелетя над напречната греда на вратата, пазена от Майк Менян.

      Интер успя да отговори на предизвикателството в 27-ата минута. Федерико Димарко проби отляво и комбинира на двойно с Лаутаро Мартинес, след което от чиста позиция порази целта, за да възстанови паритета.

      В 42-рата минута Маркус Тюрам навлезе в наказателното поле и стреля към долния десен ъгъл, но Майк Менян демонстрира страхотен рефлекс и отрази.

      Още на старта на второто полувреме Милан пропусна златен шанс да поведе в 46-ата минута, след като Рафаел Леао отправи опасен изстрел, който принуди Ян Зомер да направи феноменално спасяване.

      В 64-ата минута Тиджани Райндерс излезе на чиста позиция, но отново Ян Зомер бе на висота.

      Интер имаше своя шанс за втори гол в 72-рата минута, когато Лаутаро Мартинес стреля от средна дистанция, но Майк Менян направи страхотно спасяване.

      Рафаел Леао получи топката в наказателното поле на Интер в 75-ата минута и стреля в долния ляв ъгъл на вратата. Ян Зомер обаче направи страхотно спасяване за пореден път.

      Две минути по-късно пък Тами Ейбрахам имаше възможност да порази целта, но ударът му премина покрай десния страничен стълб на вратата.

      Милан успя да пробие Ян Зомер е стената пред него в 89-ата минута, когато след центриране от статично положение от Тиджани Райндерс, Матео Габиа засече топката и реализира, за да донесе успеха на „росонерите“ в Дерби дела Мадонина.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ