понеделник, 23.09.24
13.8 C
София
20 C
Пловдив
22.1 C
Варна
Search Suggestions

      Зеленски в САЩ: Победа на Русия ще бъде катастрофална за вас

      „Украйна направи всичко възможно, за да държи САЩ настрана от войната, но ако позволи на Русия да спечели, това ще има катастрофални последици за самата Америка.“ Това коментира украинския президент Володимир Зеленски в интервю за The New Yorker, част от което е публикувано в УНИАН.

      При извънредни мерки за сигурност украинският президент Володимир Зеленски посети в неделя оръжеен завод в Пенсилвания, който произвежда един от най-необходимите за Украйна боеприпаси, за да отблъсква руските сухопътни сили, предаде Асошиейтед прес.

      Посещението му в завода за боеприпаси в град Скрантън даде началото на едноседмично посещение на Зеленски в САЩ, което има за цел да запази подкрепата за Украйна във войната с Русия.

      „Ако Украйна не се беше съпротивлявала, Владимир Путин щеше да стигне по-далеч. Първо, около 40 милиона имигранти щяха да дойдат в Европа, САЩ и Канада. Второ, щяхте да загубите най-голямата държава в Европа – огромен удар върху влиянието на САЩ на континента. Сега Русия щеше да има пълно влияние там. Вие щяхте да загубите всички – Полша, Германия – и влиянието ви щеше да е нулево“, каза още Зеленски.

      Tой подчертава, че американската общественост трябва да разбере, че самият факт на съществуването на „Украйна не представлява проблем, докато устойчивостта на Украйна е позволила на Америка да реши много други проблеми. Вместо Украйна Русия може да нападне Полша или балтийските държави, които са членки на НАТО, и за САЩ това ще бъде „катастрофа, удар под кръста“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ