вторник, 24.09.24
25.8 C
София
29 C
Пловдив
25.1 C
Варна
Search Suggestions

      Тръмп: Мисля, че Зеленски е най-великия търговец в историята

      Loading the player...

      Доналд Тръмп заяви, че президентът Володимир Зеленски иска Демократическата партия да спечели президентските избори в Съединените щати.

      Говорейки на митинг в Пенсилвания, Тръмп каза, че ако бъде преизбран ще действа „по различен начин“ от настоящата администрация, съобщи „Киев Индипендънт“.

      „Мисля, че Зеленски е най-великият търговец в историята. Всеки път, в който дойде в страната, си тръгва със 60 млрд. долара. Толкова много му се иска те да спечелят, но аз ще действам по различен начин – ще постигна мир“, обясни републиканският кандидат за президент.

      Възможното завръщане на Тръмп в Белия дом предизвика загриженост в Украйна. Крилото, подкрепящо Тръмп, в Републиканската партия блокира законопроекта за помощ от САЩ в Конгреса в продължение на месеци по-рано тази година. Това се оказа вредно за ситуацията на украинските бойни полета и допринесе за загубата на ключовия град Авдиевка.

      Изявленията и слуховете, идващи от близкото обкръжение на Тръмп, също подсказват, че той може да се опита да окаже натиск върху Украйна да отстъпи територия или да се откаже от стремежа си към НАТО, за да постигне по-бързо прекратяване на войната.

      Бившият президент неведнъж е заявявал, че ще прекрати войната в рамките на „24 часа, ако бъде преизбран“. Той избегна въпроса дали иска Украйна да спечели по време на неотдавнашния дебат с Харис.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ