сряда, 25.09.24
28.5 C
София
30 C
Пловдив
24 C
Варна
Search Suggestions

      Пожар бушува в столицата на Еквадор

      Най-тежката суша от над 60 години

      Бушуващ горски пожар изпълни с дим столицата на Еквадор – Кито и заплаши домове във вторник, предава Ройтерс. Президентът Даниел Нобоа е съобщил, че въоръжените сили са били на разположение за борба с пожара, който започнал около обяд в бохемския квартал Гуапуло и постепенно се разпространил към близките резиденции и гористи райони. Не се съобщава за загинали или сериозно ранени.Противопожарните сили на Кито споделиха, че техните части ще се борят с пожарите през цялата нощ.

      „Огънят няма да спре през следващите няколко часа. Със сигурност ще продължи през нощта“, каза кметът Пабел Муньос пред пресата, добавяйки, че спадащите нощни температури трябва да помогнат на усилията за овладяване на пожара, пише още медията.

      Заради най-тежката суша в Еквадор от над 60 години страната, зависима от хидроенергията, изпадна в енергийна криза, тъй като намалелите резервоари оставят водноелектрическите язовири извън мрежата. Министърът на енергетиката на страната обяви 12-часови прекъсвания на електрозахранването в понеделник и каза, че сухият сезон в страната е започнал два месеца по-рано.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ