сряда, 25.09.24
28.5 C
София
30 C
Пловдив
24 C
Варна
Search Suggestions

      Румъния иска по-голяма гъвкавост в прилагането на плана за възстановяване

      За Румъния са отпуснати 28,5 милиарда евро

      Румъния работи с други държави-членки на ЕС, като Франция, Испания и Италия, за договаряне на по-гъвкави правила за изпълнение на националните планове за възстановяване и устойчивост, съобщава Euroactiv. По този начин ще се гарантира успешното усвояване на средствата и гладкото изпълнение на проектите, съобщи румънският министър за европейските инвестиции и проекти Адриан Къчу.
      Усвояването на Националния план за възстановяване и устойчивост в цяла Европа е „само около 30%, което е предупредителен знак, че остава само година и половина“, каза Къчу на конференция в Букурещ във вторник.

      На Румъния са отпуснати 28,5 милиарда евро по плана за възстановяване, включително 14,9 милиарда евро заеми и 13,6 милиарда евро безвъзмездни средства. Букурещ е завършил 38 от 55 необходими реформи, пише още медията.
      На въпроса дали планът за възстановяване е бил успешен досега, Къчу отговори, че „механизмът за възстановяване и устойчивост няма да бъде успешен на европейско ниво, ако остане твърде неподвижен“, добавят от Euroactiv.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ