петък, 27.09.24
12.8 C
София
16 C
Пловдив
18.1 C
Варна
Search Suggestions

      ФБР нахлу в имението на кмета на Ню Йорк

      Агенти на ФБР нахлуха в кметското имение на Ню Йорк, часове след като източници разкриха, че кметът Ерик Адамс е бил обвинен от федерално жури, съобщи Fox News.

      Адамс се противопостави на това с видеообръщение, в което заяви, че всички обвинения, повдигнати срещу него, са „напълно фалшиви, основани на лъжи“. Той намекна, че критиките му към катастрофалната гранична политика на администрацията на Байдън го превръщат в мишена за отмъщение.

      „Федералното правителство не направи нищо, докато неговите счупени имиграционни политики претоварваха нашата система за приюти без никакво облекчение“, каза той. „Поставих народа на Ню Йорк пред партията и политиката“.

      Източници твърдят, че агентите са иззели телефона на кмета по време на сутрешната операция, въпреки че не стана ясно веднага дали Адамс е бил в имението „Грейси“, когато те са пристигнали.

      Според адвоката му Алекс Спиро градоначалникът не е бил арестуван.

      „Федералните агенти се появиха тази сутрин в имението Грейси в опит да създадат спектакъл и да вземат телефона на кмета Адамс“, каза Спиро. „Изпратиха десетина агенти да вземат един телефон, когато ние с радост щяхме да го предадем“.

      Дейвид Гелман, адвокат от Ню Джърси и юридически заместник на кампанията на Тръмп, заяви, че федералните власти вероятно са връчили заповед за изземване на данни от устройствата на кмета.

      „Въпросът е дали това е политически мотивирано? Възможно е. През последните 3 и половина години Министерството на правосъдието показа, че разполага с оръжие“, каза Гелман.

      През последните седмици ФБР проведе серия от обиски, насочени срещу най-близкото обкръжение на Адамс, включително новия полицейски комисар, комисаря, когото той замени, и други високопоставени помощници в кабинета на кмета и от кампанията му.

      ФБР проверява дали кампанията на Адамс за кметския пост през 2021 г. е заговорничела с турското правителство и други организации за набиране на средства. Някои нюйоркски служители също са били проверявани във връзка с потенциални разследвания на контакти с Китай.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ