събота, 28.09.24
17 C
София
20 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      Милан победи Лече с 3:0 

      През седмицата "росонерите" ще гостуват на Байер Леверкузен в Шампионската лига

      Милан победи Лече с 3:0 в мач от 6-ия кръг на Серия А и записа трети пореден успех в първенството. Три гола в рамките на 5 минути в края на първото полувреме, дело на Алваро Мората, Тео Ернандес и Кристиан Пулишич, се оказаха ключови за успеха на “росонерите”, които се изкачиха до 2-ото място с 11-те си точки, колкото има и лидерът Торино.

      В първите 30 минути нямаше опасни положения, като атаките на домакините бяха мудни и без идея.

      Седем минути пред края на първата част Тео Ернандес центрира от статично положение. Алваро Мората засече прецизно топката с глава и откри резултата.

      В 41-ата минута Милан вкара втори гол, дело на Ернандес. Той комбинира по познатия начин по левия фланг с Рафаел Леао и завърши със силен удар в близкия ъгъл, който влетя под напречната греда.

      Само две минути по-късно домакините отбелязаха трети гол. Първо Тами Ейбрахам нацели греда, а след това Владимиро Фалконе спаси удар на англичанина, но кълбото попадна в Кристиан Пулишич, който реализира от близко.

      През второто полувреме играчите на Пауло Фонсека намалиха оборотите. В 71-ата минута Рубен Лофтъс-Чийк стреля от границата на наказателното поле. Неговият удар срещна напречната греда.

      Една минута след това Лече можеше да върне един гол, но изстрелът на Ламек Банда срещна външната част на левия страничен стълб.

      В 80-ата минута Милан остана с човек по-малко, след като Давиде Бартесаги получи директен червен картон след опасно влизане.

      9 минути по-късно Рафаел Леао показа техниката си и преодоля голяма част от защитата на Лече. Ударът му от дистанция бе спасен от вратаря на гостите.

      През седмицата „росонерите“ ще гостуват на Байер Леверкузен в Шампионската лига.

      - Реклама -
      • ТАГОВЕ
      • 394
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ