петък, 27.09.24
25.8 C
София
28 C
Пловдив
24.1 C
Варна
Search Suggestions

      Отбелязваме Международния ден на туризма

      Осветяване фасадата на НДК и фото-будка на летище София

      Днес отбелязваме световния ден на туризма. По този повод, фасадата на Националния дворец на културата ще бъде осветена в цветовете и логото, определени от Световната организация по туризъм. Осветяването ще започне в 19:00ч. и ще продължи четири часа, съобщават от Министерството на туризма. Ще бъде поставен и официален транспарант за Световния ден на туризма, който ще бъде видим за гражданите и гостите на столицата от 26 до 29 септември.

      На летище София ще бъде монтирана специална фото-будка, където посетителите и пътниците ще имат възможност да си направят и отпечатат снимки безплатно в рамките на целия ден – от 9:00 ч. до 22:00 ч. Инициативата цели да създаде празнична атмосфера и да подчертае значението на туризма като средство за културен обмен и връзка между хората.

      Световният ден на туризма се отбелязва от 1980 г. от Световната организация по туризъм. Денят има за цел да повиши информираността за значението на туризма и неговия принос към глобалното развитие и устойчиво бъдеще. Тазгодишната тема „Туризъм и мир“ акцентира върху ролята на туризма в насърчаването на социалната справедливост, човешките права и икономическата устойчивост.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ