петък, 27.09.24
18.8 C
София
23 C
Пловдив
23.1 C
Варна
Search Suggestions

      Италия прие мярка за подобряване на поведението на учениците

      Италия възстановява мярка за отстраняване от училище на ученици с лошо поведение, тъй като нараства загрижеността за агресията, насочена към учителите.

      Политиката „оценки за поведение“ е част от образователен закон, който беше одобрен от парламента на 25 септември, съобщи „Гардиън“.

      Учениците от началните и средните училища, които получат 5 или по-малко по десетобалната скала за поведение ще се провалят за годината и ще трябва да повтарят дори ако академичните им резултати са на ниво. Гимназиалните ученици, които получат само 6 по скалата, ще трябва да направят тест за гражданско образование. Оценките от поведението също ще окажат голямо влияние върху провеждането на решаващата матура.

      „Реформата на оценките за поведение възвръща значението на индивидуалната отговорност, поставя в центъра на вниманието уважението към хората и обществените блага и възстановява авторитета на учителите“, заяви Джузепе Валдитара, министър на образованието в правителството на Джорджа Мелони

      Мелони и преди е казвала, че промяната ще „върне уважението“ в училищата.

      Глоби в размер между 500 и 10 000 евро бяха въведени за действия на агресия или насилие към училищния персонал.

      Законът, приет от ANP, асоциацията на директорите на училища в Италия, е следствие от увеличението с над 110% на агресивните прояви спрямо учители от началото на годината в сравнение с 2023 г. В много от случаите учителите са се нуждаели от медицинско лечение, а в други извършителите са били родителите на учениците. Учениците често влизат в конфликт с учителите си заради използването на мобилни телефони в час.

      Антонело Джанели, председател на ANP, обяви, че мярката е „стъпка напред“.

      „Чували сме за твърде много случаи на недисциплинирано и необичайно поведение. Правилно е учениците да бъдат призовани да се замислят за своите отговорности като следствие от действията си“, обясни той.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ