сряда, 02.10.24
10.7 C
София
13 C
Пловдив
13.7 C
Варна
Search Suggestions

      ДЪЖД ОТ СНАРЯДИ: Иран изстреля близо 200 ракети срещу Израел (ВИДЕО)

      Иран изстреля десетки ракети към Израел във вторник в отговор на убийството на лидера на Хизбула Хасан Насрала и други

      Posted by Новините на Евроком – Истината говори on Tuesday, October 1, 2024

      Иран изстреля десетки ракети към Израел във вторник в отговор на убийството на лидера на Хизбула Хасан Насрала и други – потенциално доближавайки региона до по-широк конфликт.

      Израелските военни заявиха, че според тях Иран е изстрелял 180 „снаряда“ по страната. Говорителят на Израелските отбранителни сили (IDF) контраадмирал Даниел Хагари нарече баража „сериозна атака“ и каза, че „ще има сериозни последствия“.

      IDF съобщи, че е прихванала много от ракетите, въпреки че някои са паднали на земята в Израел, без първоначално да се съобщава за ранени. Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен каза по-късно във вторник, че атаката на Иран е била „ефективно победена“.

      Въпреки че атаката приключи относително бързо, ясно е, че тя допълнително повиши залозите в и без това изключително напрегнатия момент. Световните лидери отдавна предупреждават, че конфликтът между Израел и посредниците на Иран Хамас в Газа и Хизбула в Ливан може да прерасне в по-широка регионална война. Сега всички очи ще бъдат насочени към това как Израел ще отговори.

      Израел се бори с Хамас в Газа след смъртоносната терористична атака на групировката на 7 октомври в Южен Израел. Десетки хиляди палестинци са убити в Газа, като голяма част от ивицата е превърната в развалини.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ