Search Suggestions
      събота, 05.10.24
      15.7 C
      София
      24 C
      Пловдив
      25.1 C
      Варна
      Search Suggestions

          Мицкоски: Не сме наивници и няма да попаднем в предизборния капан на България

          „Българските политици искат да вкарат темата за Македония в предизборната си кампания. Неведнъж съм казвал, че няма да бъдем наивници и няма да попаднем в подобни капани. Имаме си интерес и цел и искаме да стъпим твърдо“.

          Това заяви премиерът на Северна Македония Християн Мицкоски. Думите му дойдоха в отговор на съобщението на българското външно министерство, че европейската интеграция се основава на собствени заслуги и не се допуска посредничество между ЕС и страна-кандидат.

          „Що се отнася до разговорите с източната ни съседка, ние сме готови, когато те искат и въз основа на каква платформа и план искат, да седнем да разговаряме и да намерим решение и да спазваме международните стандарти. Това, което беше предложено от председателя на ЕС Виктор Орбан, е в името на председателството на ЕС. Сега трябва да видим кой какви сигнали изпраща от България – едни изпращат едни, други изпращат други. В нашата страна сигналът е ясен – искаме истинско решение и не приемаме шантаж и ултиматуми“, каза министър-председателят по повод реконструкцията на граничния пункт с България „Деве баир“.

          Припомняме, че по време на посещението си в Охрид на 27 септември Виктор Орбан предложи да посредничи в подобряването на диалога между България и РСМ.

          - Реклама -
          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Реклама -

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions