Search Suggestions
      Search Suggestions

          Борислав Сарафов поиска преписките за Цариградска

          Той изрази готовност да обмисли предложението й да стане негов заместник

          Временно изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов е поискал справка за всички преписки за заплахи срещу съдия Владислава Цариградска и близките ѝ, съобщиха от прокуратурата. Нареждането му идва след като двамата са били поканени в съдийската колегия на ВСС по повод отправените срещу Цариградска заплахи. На изслушването тя е обвинила прокуратурата, че не ги разследва ефективно.

          Цариградска получи множество заплахи за убийство и осакатяване след убийството на Мартин Божанов-Нотариуса в края на януари. Той е сочен като брокер на влияние в съдебната власт, а Цариградска направи публични разкрития, свързани с него. През последните шест месеца няма почти никаква информация от прокуратурата по разследванията за заплахите, както и за убийството на Нотариуса.

          По-рано днес в интервю пред 24 часа Борислав Сарафов подвърди, че преди изслушването им в кулоарите на Висшия съдебен съвет съдия Владислава Цариградска сама му е предложила да я направи негов заместник.

          Пред 24 часа Сарафов пояснява, че все още не е формирал екипа си, но ако му бъде гласувано доверие в процедурата за избор на главен прокурор, то едва тогава би обмислил предложението на съдия Цариградска да стане негов заместник. В момента той подготвя концепцията за Стратегическо развитие на прокуратурата, която трябва да представи пред ВСС. Според графика на кадровия орган другата седмица документът трябва да бъде публикуван за обсъждане.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          Search Suggestions
              Search Suggestions