Search Suggestions
      събота, 19.10.24
      Search Suggestions

          Патриарх Даниил: Неоценимо е мястото на свети Йоан Рилски

          Патриархът обясни значението на светеца за духовния живот

          „Неоценимо е мястото на свети Йоан Рилски за нашия български народ“, заяви патриарх Даниил днес по повод празника на светеца, който бе отслужен в храма на Софийската духовна семинария „Свети Йоан Рилски“. В словото си патриархът обясни мястото и значението на светеца за духовния живот на българския народ. „Това благословение, тази благодат, които той е придобил, да придобиваме всички ние“, добави той.

          „Празнуваме един от трите празника, посветени на свети Йоан Рилски – пренасянето на неговите мощи от Рилския манастир в град Средец“, каза патриархът. Той разказа, че днес празнуваме едно малко възкресение, защото след обхождането си от този свят на 18 август 946 година, св. Йоан се е появил на своите ученици и им казал да отворят гроба му и да пренесат неговото тяло в град Средец. „Както Господ възкръсна с тялото си от гроба, така и монасите от Рилската света обител извадили нетленното тяло, което свидетелства за нетлението, за победата на живота над смъртта на Господ Иисус Христос“, добави той.

          Патриарх Даниил отбеляза, че на днешния ден отправяме молитви към свети Йоан Рилски да ни пази, да ни помага да следваме този път, който и ни е показал и който ни е завещал.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions